Kiss i sängen och ha det bra..

Nathalii slutade med blöja i början av sommaren. Det har gått skitbra och hon valde helt själv att sluta på natten också. Olyckorna har nästan varit obefintliga och det känns så skönt. Ingen höjdare med 2 blöjbarn faktiskt.
Men nu verkar det som att turen vänder. Efter att ha varit blöjfri i ett halvår så börjar olyckorna invardera våra nätter. Igår natt kissade hon i sängen 2 gånger, med 3 timmars mellanrum. På dagarna är det inga problem, men olyckorna på nätterna eskalerar. Känns jättekonstigt.
Hon är verkligen inne i nån utvecklingsfas just nu och vill bli  buren i trapporna, vill bli matad och ska ha snuttefilt precis som Theo (hon har aldrig någonsin haft snuttefilt förut). Hon har ätit själv och gått i trappan själv sedan hon var i Theos ålder.
Jag vet inte alls vad det beror på men har en teori om att hon slår ifrån lite. Hon blir alltid behandlad som en 4-5 åring (hon är väldigt duktig på att prata och överlag väldigt duktig och mogen, så nästan alla tror att hon är minst 4 år.) På dagis trodde alla att hon var 4 och kopplade inte riktigt förns hon fyllde 3, då blev alla så chockade.
Jättekul att hon är så försekommen och att alla tycker att hon är så duktig, men för henne kan det nog vara lite jobbigt. Hon får lite för höga krav på sig ibland och min tanke var att hon kanske protesterar mot det genom att göra sig själv mindre än vad hon är. Kan helt plötsligt inte gå i trappan själv, kan helt plötsligt inte klä på sig själv osv.
Fast å andra sidan så tror jag absolut inte att hon kissar i sängen medvetet.. Men det kanske bara är mkt för henne just nu..
Någon annan som haft problem med kiss i sängen långt efter "potträningen"?


Kommentarer
Agnieszka-2barnsmorsan

Nova slutade med blöja först på dan, men fick sen behålla nattblöjan ett tag. Sen när vi märkte att nattblöjan var torr i ca en månad i sträck så tog vi bort den. Du kanske ska pröva att låta henne ha blöja på natten iaf, så kanske det vänder sen!

kram

2011-11-30 @ 05:38:44
URL: http://agnieszka.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0