Idag har Nuttan och jag gjort pepparkakshu...

dsc00051 (MMS)

Idag har Nuttan och jag gjort pepparkakshus, Theo hjälpte till genom att tjuva godisar. :-D Jag griljerade julskinkan idag också, så gott. Nu börjar julkänslorna smyga sig på.

Kiss i sängen och ha det bra..

Nathalii slutade med blöja i början av sommaren. Det har gått skitbra och hon valde helt själv att sluta på natten också. Olyckorna har nästan varit obefintliga och det känns så skönt. Ingen höjdare med 2 blöjbarn faktiskt.
Men nu verkar det som att turen vänder. Efter att ha varit blöjfri i ett halvår så börjar olyckorna invardera våra nätter. Igår natt kissade hon i sängen 2 gånger, med 3 timmars mellanrum. På dagarna är det inga problem, men olyckorna på nätterna eskalerar. Känns jättekonstigt.
Hon är verkligen inne i nån utvecklingsfas just nu och vill bli  buren i trapporna, vill bli matad och ska ha snuttefilt precis som Theo (hon har aldrig någonsin haft snuttefilt förut). Hon har ätit själv och gått i trappan själv sedan hon var i Theos ålder.
Jag vet inte alls vad det beror på men har en teori om att hon slår ifrån lite. Hon blir alltid behandlad som en 4-5 åring (hon är väldigt duktig på att prata och överlag väldigt duktig och mogen, så nästan alla tror att hon är minst 4 år.) På dagis trodde alla att hon var 4 och kopplade inte riktigt förns hon fyllde 3, då blev alla så chockade.
Jättekul att hon är så försekommen och att alla tycker att hon är så duktig, men för henne kan det nog vara lite jobbigt. Hon får lite för höga krav på sig ibland och min tanke var att hon kanske protesterar mot det genom att göra sig själv mindre än vad hon är. Kan helt plötsligt inte gå i trappan själv, kan helt plötsligt inte klä på sig själv osv.
Fast å andra sidan så tror jag absolut inte att hon kissar i sängen medvetet.. Men det kanske bara är mkt för henne just nu..
Någon annan som haft problem med kiss i sängen långt efter "potträningen"?

Det finaste jag har..

..mina barn!
Nathaliis 3 års kalas.
Lördagsmys.
Busrumpor..
Mysrumpor..
Älsklingsskrutt!
Linslus..
Linslus..
...och ehum ja, linslus. =)
Nutte-hjärtat.

Fler paket..

Det kom fler paket den där otroligt paketiga dagen. Lite som julafton. =)
Snöhjul till Buggan.


Ståbräda till Bugaboon.


Jag gillar paket... ;P

Vad var det i paketen?

Hrm..ja, bättre sent än aldrig va? :P
Sist jag bloggade så hade det kommit en massa paket, nu får ni äntligen se vad det var i dom. ;)
Skalkläder från Polarn och Pyret till Theo.


Vantar från po.p till Theo.


Nyttiga snax från semper som barnen skulle få provsmaka.

Hello, hello again...

Det var ett tag sen sist.. :P
Men nu när det snart är jul och allt så måste jag försöka blogga lite. =)
Det har hänt mkt sen sist..
*Barnen går som sagt på dagis nu, dom älskar det båda två och det är såååå skönt. Var ren tortyr i början när Theo grät vid både hämtning och lämning. :( Men nu verkar han stortrivas, idag hade han inte ens tid att klä av sig för han hade så bråttom in.
*Tonny har bytt jobb; två gånger! Hans jobb sedan många år tillbaka lades ner så han började på Din Del i S-vall. det var helt ok lön med stora bonusmöjligheter, eget kontor, bra chef osv. Men efter 2 månader så sa han upp sig pga den ooootroligt dåliga stämmningen på kontoret, typ begravning 5 dagar i veckan. Sen så fick han nästan aldrig träffa barnen heller då han åkte 7 på morgonen och kom hem 18. Barnen går och lägger sig 19 så det blev inte mkt pappa-tid där ett tag.
Han fick iaf jobb samma dag som han slutade. På Televinken här i stan. Han trivs rätt bra men om ni frågar mig så suger det. Han jobbar helger rätt ofta, jobbar från 13-21 på vardagar och har dessutom gått ner i lön. Han har inte ens fast anställning eller provanställning utan sitter på timlön. Känns skittråkigt så nu funderar vi på alternativ, finns dock inte så mkt att välja på.
*Jag pluggar och det går skitdåligt, jag hamnade efter i början av terminen då det gick åt åtskilliga veckor till inskolningen då barnen blev sjuka hela tiden. Sen dess så har jag inte hunnit ikapp och det gör allt så j*kla tråkigt. Känns inge kul alls då skolan bara blivit en pina att ta sig igenom. :(
* Jag har TAGIT KÖRKORT!!!! Äntligen säger jag bara!! 26 år gammal, haha. :P Det var slitigt, stressigt och dyrt men jag klarade det och det är så otroligt skönt!! Nu ska Tonny sätta igång med sitt och jag ska sätta igång med BE körkort, lika bra att ta det på en gång så att man kan köra fulllastade hästtransporter. =)
* Och sist men inte minst, nått som kommer förändra vårt liv ganska drastiskt. Vi ska ha ett till barn, vårt tredje. Det var väldigt oplanerat då jag åt p-piller och vi absolut inte skulle ha några fler barn just nu då vårt bröllop var inbokat 30/6-12. Nu blir det ist en bebis 21/6-12 så det blir väl till att boka in ett dop ist för ett bröllop. :P
Vi är iaf jätteglada men lite överumplade och chockade. Jag har nog inte fattade det än faktiskt. =)
Nathalii är jätteglad och vill ha en lillasyster, jag tror det blir en kille men det återstår att se. :)
RSS 2.0