Julbord!

I Söndags var vi på julbord på Spjute. Ellen följde med också så Nathaliis humör var på topp. =)
Maten var superdupergod och vi smakade på massar av spännande saker. Jag åt dock mest sill då jag inte kunde äta lax pga gallen och en hel del av det varma för tillfälligt får mig att må illa.
Nathalii och Theo var måttligt imponerande och petade mest i maten (Theo kastade iofs mest ner allt på golvet, gärna efter att han först provsmakat på det. Nutte var glad i hågen och plockade på sig massor, sen smakade hon på typ nada.)
Efterrättsbordet och godisbordet var däremot populära för alla barnen. Och om man är på julbord så får man äta lite vad man vill tycker jag, även om det mest är onyttigheter. =)
Det var iaf väldigt mysigt och trevligt att äntligen komma iväg på julbord allihopa. Och om ni bor i Härnösand så rekomenderar jag Spjutes julbord varmt! Miljön är ju underbar och maten håller riktigt hög kvalité och stora variationer. Personalen är trevlig och priserna är överkomliga. Sen så finns det film för barnen vilket är ett stort plus om man vill få sitta ifred en stund. :P

Att handla..

I Lördags jobbade Tonny så jag och barnen for på Coop och storhandlade. Det är ju sådär lagom roligt att handla när man mår perk och dessutom har en 1 åring och en 3 åring med sig.
Theo blev akut hungrig så fort vi klev in i affären så han fick en sån där gratis barn-banan. Nathalii äter inte banan utan ville då ha ett äpple. Och hur förklarar man för en 3 åring att det bara är bananerna som är gratis och inte äpplena? Det blev lite joho, nähä, joho, nähä där en stund men hon var glad ändå. Trots att hon fick vänta med sitt äpple tills vi betalat. =)
Theo vräkte i sig bananen på en nanosekund (han äääälskar banan) och när den var slut började han äta på skalet. :S
Men då kände vi lukten av en räddare i nöden, dom stod nämnligen och bjöd på grillad korv och dricka i deras uterum. Theo åt upp nästan hela korven så han måste verkligen ha varit hungrig. (och ingen är gladare än jag då han är lika petig i maten som Nutte nu för tiden.)
Och drickan satt rätt fint hos mig då mitt blodsocker stod på -0 typ. Dessutom så var det coca cola på glasflaska, hur gott är inte det då??! =)
När vi kom till frysvarorna så tog det tvärstopp för mig, all mat fick mig att må kräk-illa så vi störtade därifrån.

Men vi fick med oss det viktigaste hem iaf... ;)

Älskade lilla galljävel.

Fredagen fick ett snopet slut. :/
Vi var ju som sagt hos Christoffer och Emelie och åt tacos. Det var supergott och supertrevligt, jag kände mig riktigt hungrig och var såå glad för att jag inte mådde så illa utan kände att jag kunde äta. Vi tröck i oss massor allihopa. =)
Men efter maten så började jag må illa, trodde först att det var pga grav men insåg efter ett tag att det var gallan. Jag har sen flera år tillbaka haft problem med gallan. Det började med att jag fick sinnessjukt ont i magen och ryggen när jag ätit kräftor, vi fattade inte alls vad det var men när det sen eskalerade och jag inte längre tålde någon form av skaldjur, inte lax och till slut inte heller avokado så fattade vi att det var gallan. Tanken är väl att jag ska operera bort den men det går inte när jag är gravid, så det får vänta ett tag till.
Hur som så glömde jag helt bort mig och åt gucamole (avocado), när vi insåg detta så fick vi kasta in oss i bilen och börna hem. Jag blir nämnligen helt utslagen av smärta och brukar typ ligga i duschen med dödsångest. Som tur var så hann vi hem innan det värsta drog igång. Men kvällen var ju förstörd och jag låg under ett täcke i soffan och bet ihop genom smärtan, det gav med sig lagom till sängdags. :S
Aja, nu kommer jag kanske ihåg att inte äta gucce nästa gång. =)

Tvärtemot-lista.

Jag hittade en flick-pojk-lista hos Elin som var lite mystiskt tvärtemot vad mina graviditer har varit, kände att jag måste jämnföra mina två andra graviditeter med den jag har nu och se om det finns några likheter. =)
Gravid med Nathalii:


Magens form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. 
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna. X

Pigmentrand på magen
Pojke: Lång & tydlig rand. 
Flicka: Ingen rand. X

Babyns hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min. X

Mammans skönhet under graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet. X
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.

Halsbränna
Pojke: Mycket. X
Flicka: Lite eller ingen.

Babyn hickar
Pojke: Lite eller inte. 
Flicka: Mycket. X

Babyn sparkar
Pojke: Mycket. X
Flicka: Lite mindre.

Var i magen babyn ligger
Pojke: Babyn ligger högt. X
Flicka: Babyn ligger lågt.

Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande.
Flicka: Mycket blödande. X

Utåtputande navel
Pojke: Senare under graviditeten. X
Flicka: Tidigt i graviditeten.

Babyn sparkar på
Pojke: Höger sida. 
Flicka: Vänster sida. X

Mammans illamående
Pojke: Inte alls eller lite.
Flicka: Mycket. X

Håret på mammans ben
Pojke: Snabbt växande. 
Flicka: Normalt växande. X

Mamman är sugen på
Pojke: Choklad & Lakrits. X
Flicka: Frukt & Syrligt.

Slutresultat 
Pojke: 6 st
Flicka: 8 st

Det stämde ju ändå in trots att det var rätt jämnt.


Gravid med Theo.



Magens form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. 
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna. X

Pigmentrand på magen
Pojke: Lång & tydlig rand. 
Flicka: Ingen rand. X

Babyns hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min. X
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min.

Mammans skönhet under graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet.
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten. X

Halsbränna
Pojke: Mycket. X
Flicka: Lite eller ingen.

Babyn hickar
Pojke: Lite eller inte. X
Flicka: Mycket.

Babyn sparkar
Pojke: Mycket.
Flicka: Lite mindre. X

Var i magen babyn ligger
Pojke: Babyn ligger högt.
Flicka: Babyn ligger lågt. X

Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande.
Flicka: Mycket blödande. X

Utåtputande navel
Pojke: Senare under graviditeten.
Flicka: Tidigt i graviditeten. X

Babyn sparkar på
Pojke: Höger sida. 
Flicka: Vänster sida. X (fast han sparkade nästan bara neråt)

Mammans illamående
Pojke: Inte alls eller lite.
Flicka: Mycket. X

Håret på mammans ben
Pojke: Snabbt växande. 
Flicka: Normalt växande. X

Mamman är sugen på
Pojke: Choklad & Lakrits.
Flicka: Frukt & Syrligt. X

Slutresultat 
Pojke: 3 st
Flicka: 11 st

Det här stämde som ni ser inte alls.

Det är ju lite tidigt att jämnföra med den här graviditeten men som det känns just nu så är den väldigt lik graviditeten med Natahlii. Jag mår otroligt illa och har väldigt svårt att äta. Vatten och banan är väl det som går ner. Vissa dagar kan jag inte äta alls medans vissa dagar får jag i mig både frukost, lunch och middag (dock väldigt små portioner, ofta beståenda av frukt)  Sen så är jag sådär abnormt trött som jag var när jag väntade Nathalii, helst av allt skulle jag vilja sova 15 timmar per dygn, men det är såklart en omöjlighet.
=)

Fredag.

Imorse kom finaste Kicki och Mollan förbi, skitmysigt. Vi träffas så sällan att jag knappt kände igen Molly, hon har vuxit så himla mkt! Vi får se till å bättra oss! =)
Efter att dom åkt så blev det ett städrace, det var pinsamt stökigt här. :S
Nu är iaf barnen hmtade på dagis och vi ska packa iordning lite och dra iväg till Christofer, Emelie och lilla Fanny. det bjuds på tacos och vi ska passa på att uppvakta Christofer som fyllde år här i veckan. =) sen blir det hem och kasta ungarna i säng för att sedan åka och snabbhandla innan jag måste lämna tillbaka bilen till mamma.
Kylskåpet ekar tomt här hemma, är så drygt för oss på ön nu när Härnöhallen stängt. Jag surar och dissar ICA Maxi, ingen ville ha det där j*vla maxi ändå. Varför öppna en till stor affär brevid coop? Det hade väl varit betydligt mkt bättre at ha kvar kvantum på ön och skita i maxi?!
Aja, ska packa ner det vi ska ha med oss nu så att vi kan börna iväg så fort vi fått bilen.
Tjing!

"Mina barn är bättre än dina!"

När jag läste igenom inlägget jag skrev lite tidigare idag så kände jag att det lät lite "Mitt barn är bättre än ditt barn men om hon inte gör som jag säger så sliter jag huvudet av henne!"
Lite skrytigt och elakt med andra ord.
Det var ju givetvis inte den meningen jag ville förmedla, det jag ville säga var mer "Mitt barn är världens finaste och jag älskar henne massar, men trots det så retar hon gallfeber på mig ibland."
Nu så. =)

Huvudet på spiken!

LÄS DET HÄR! Otroligt bra, jag önskar att fler förlädrar vore så klarsynta!

Ja just de ja..

..det gick jättedåligt på provet. Men det var väntat så jag inte ens börjtat på 2 av dom 3 kapitlen det gällde. Så nu är det bara att ta tag i boken och köra på, inte så skitroligt kanske men det känns iaf skönt när det är gjort. =)

Julklappar - check!

Jag hatar när folk skriver så, check, också gör jag det själv? Usch, vad är det för fel på mig? :P

Alla julklappar är klara, nu är det bara inslagningen kvar (det värsta av allt) .
Känns skönt att vara klar i tid i år, annars så sitter jag ofta på julaftonsmorgon och slår in dom sista. :P
I vanliga fall så brukar barnen få en stor grej var och några mindre. vi har även satt en gräns på 10 julklappar per barn då jag lätt flyter iväg annars. Dom får så mkt av andra släktingar och vänner så det blir lätt för mkt. Förra julen så orkade Nutte inte ens öppna alla julklappar utan vi fick spara några till dagen efter. =)
I år fick dom dock en gemensam stor då vi inte kunde komma på nått mer som behövdes. Dom ska få ett IKEA-kök då Theo har lyckats pajja deras gamla spis. Båda älskar det där köket och jag får alltid släpa iväg dom från det när vi är på IKEA. Så det känns som en bra julklapp. Dom andra juklapparna består bland annat av nya kastruller och andra köksgrejjer från IKEA, böcker, badleksaker och duplo.
Jag känner faktiskt att vi har fått till vettiga och genomtänkta julklappar i år och inte bara en massa impulsköp (vilket jag är mästare på i vanliga fall). Det är svårt att inte överhandla när det gäller barnen, man vill ju ge dom allt och det finns dessutom så himla mkt roligt att köpa till dom. Det är lite därför vi har satt 10-pakets gränsen, det ballar lätt iväg annars.
Hur mkt brukar ni lägga på julklappar varje år? Vi lägger ungefär 1500 per barn men bara 500 till varandra (jag och Tonny). Det tycker jag är ganska lagom, och det räcker oftast ganska precis till till det man tänkt köpa. =)

3 åring bortskänkes?

Jag inbillar mig att Nathalii är ganska väluppfostrad. Hon säger alltid tack för maten och frågar om hon får gå från bordet. Hon är snäll med sina kompisar och slåss eller bråkar aldrig. Hon är underbar att ha med sig i affärer osv då hon aldrig springer iväg och lyssnar snällt på vad man säger. Hon är en lugn och snäll tjej som gillar att busa men ändå kan lyssna och lätt ser vart gränsen går. Hon är dessutom väldigt självgående och framåt.
MEN!
Hon är också väldigt bestämd och vet precis vad hon vill.
Ger man henne lillfingret så sliter hon av en hela armen.
Bär man henne upp för trappan en gång så kommer hon skrika och bråka om det i 2 veckor efteråt.
Man måste vara konsekvent.
Håller man sig bara till vad som är sagt så flyter det på fint, men om man inte orkar vara bestämd och hålla på reglerna nån gång så kommer man få sota för det sen.
Just nu är hon inne i en riktig utvecklingsfas och det händer väldigt mycket för henne.
Dessutom så gnäller hon, jag haaatar ungar som gnäller. Det kryper rakt under huden på mig och suddar ut allt tålamod. Jag ser mig själv växa 2 meter, få horn och med demonisk röst gorma " VAD?? Vad vill du? Säg vad det är å sluta GNÄLL!!!!"
Mitt alterego efter en gnällattack. ;)
Det gör jag ju givetvis inte, men ibland är det tufft att vara lugn och pedagogisk när allt man får tillbaka är pip och gnäll.

Båda mina barn har mycket vilja, men det tycker jag är bra. Visst, man får lite mer att jobba med men i slutändan så är det bra att veta vad man vill här i livet. Att våga ta för sig är bra, sen är det upp till oss att lära ut gränser för hur mkt man får ta för sig. =)

Design?

Är det nån som känner sig lockad av att göra en ny design åt mig? Den gamla känns lite inaktuell och...gammal. :P

prov :S

Idag står det matteprov på schemat, väldigt o-kul.'
Skolan sitter som sagt lite i tjära just nu. Dels för att jag har hamnat efter och nu inte vet vart jag ska börja, det känns så övermäktigt att jag blir helt knäckt bara av att tänka på det. Sen så mår jag väldigt illa pga graviditeten, vill bara ligga smed huvudet i toaletten och dö halva dagarna typ. Även om det inte är livshotande ;P så är det iaf inte särskillt hjälpande när man ska slå knut på hjärnan och räkna matte.
Puh, nä nu måste jag fortsätta panikplugga.
Tjing! :P
RSS 2.0