Michael Jackson död!

The King of Pop har lämnat oss!


DN skriver:
"Michael Jackson slog igenom som stjärnan i syskonbandet Jackson 5. Redan som femåring brädade han sina kusiner i bandet. Efter att ha vunnit en serie lokala talangjakter fick man 1969 sin första hitsingel: "I want you back".

Då var Michael Jackson elva år gammal och redan superstjärna.

1979 släppte Michael Jackson sitt första soloskiva: "Off the wall". Tre år senare kom "Thriller", världens mest sålda skiva genom tiderna.

Musikvideon till albumets titelspår räknas som en av världens främsta, och det var ofta lika mycket med sina provocerande och oefterhärmliga danssteg som Michael Jackson vann tonårshjärtan över hela världen.

Succén med "Thriller" följdes av album som "Bad" och "Dangerous", men Michael Jackson tampades samtidigt med stämpeln som "Wacko Jacko" – han levde i evig ungdom på sin ranch Neverland, med apan Bubbles och ihärdiga rykten om barnsex. Han hade fått kritvit hy i en mystisk hudsjukdom och det sades att han dagligen spenderade tid i ett syrgastält, som skulle få honom att leva längre.

Bilden av Michael Jackson är på så vis ofta mer lik den av en sagofigur, en Willy Wonka som liksom velat stå utanför världen som visat sig vara kall och hård. En pojke som aldrig fick bli vuxen, om man så vill, och som när han ofrånkomligen växte upp inte gjorde annat än att längta tillbaka till barndomen.

Hösten 2008 fyllde Michael Jackson 50 år. I mitten av juli skulle han ha inlett ett långt farväl till sina fans, med hela 50 konserter på O2 Arena i London.

Men livet hann ikapp den evigt unge popkungen."



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0